Business ICT Management


BUSINESS ICT MANAGEMENT
DÉ VERBINDING TUSSEN BUSINESS PROCESSEN EN ICT

De maanden oktober en maart zijn startmomenten voor onze praktijkgerichte HBO-Bachelor Opleiding BUSINESS ICT MANAGEMENT (BIM). Organisaties worden in hun bedrijfsvoering en het realiseren van hun doelstellingen steeds’ afhankelijker van het goed functioneren van hun informatiesystemen.
Bij BIM staat de koppeling tussen network engineering, software engineering en het managen van bedrijfsprocessen (‘business’) en ICT (informatie- en communicatie technologie) centraal. In dat verband spreken we vaak over business & ICT alignment: het adequaat afstemmen van ICT op de business zodat ICT, in de zin van toepassing van technische hulpmiddelen, het realiseren van bedrijfsdoelstellingen optimaal faciliteert.

Voor wie bestemd?

  • Studenten op VWO/ HAVO- en MBO-niveau en hoger die een volwaardige, praktijkgerichte en techniche HBO ICT-Management opleiding willen volgen;
  • ICT-professionals (systeem-/netwerkbeheerders, DBA’s, ontwikkelaars) die verdere carrière willen maken in hun vakgebied en hun operationele skills vullen met skills op het gebied van Algemeen Management, Informatie Management en Security Management;
  • Ambitieuze werknemers in het bedrijfsleven en bij de overheid die belangstelling hebben voor technische-bedrijfskunde, management en ICT en die opgeleid willen worden tot volledig Bachelor.